Nyhet

Fragbite

Fragbite vänder till positivt ebitda i Q3, omsättningen steg kraftigt tack vare förvärv

Mobilspelsutvecklaren och esport-bolaget Fragbite redovisar en ökad omsättning och vändning av ebitda till ett positivt resultat under tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 46,0 miljoner kronor (0,9). Omsättningsökningen hänförs till förvärven av
Fragbite och Playdigious. Aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 1,9 miljoner kronor (0).

Ebitda-resultat blev 2,9 miljoner kronor (-3,5), med en ebitda-marginal på 6,3 procent.

"Vår verksamhet växer således under lönsamhet och vi har fortsatt att investera i vår verksamhet med särskilt fokus på förvärvsdriven tillväxt, nya esport- och spelutvecklingsprojekt samt ett utökat samarbete inom gruppens bolag, i syfte att utvinna synergier", kommenterar vd Stefan Tengvall.

Rörelseresultatet blev -10,7 miljoner kronor (-7,9).

Resultatet före skatt var -10,4 miljoner kronor (-7,9).

Resultatet efter skatt blev -11,8 miljoner kronor (-7,9), och per aktie -0,14 kronor (-0,24).

Bolaget har under perioden släppt två viktiga uppdateringar av två befintliga spel samt två spel i soft-launch fas. Man har också aviserat etableringen av en esport-liga för schack ihop med Sveriges Shackförbund.

Samtidigt har affärsområdet esport, som utgörs av Fragbite, stött på vissa utmaningar under tredje kvartalet som en direkt effekt av pandemin.

"Inställda liveevents och en kundbas som stramat åt sin marknadsföring har bidragit till en sämre intjäning under 2021 än föregående år. Inför 2022 ser vi dock ljusare på framtiden och jag har stor tilltro att våra nya tillväxtinitiativ och koncept under nästa år kommer bidra positivt", säger Stefan Tengvall.

Fragbite, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning46,00,95 011,1%
EBITDA2,9-3,5
EBITDA-marginal6,3%
Rörelseresultat-10,7-7,9
Resultat före skatt-10,4-7,9
Nettoresultat-11,8-7,9
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,24


http://media.finwire.com/media/FWS006A754-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fragbite

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt