Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Freetrailer ökar resultatet under första kvartalet - ska öka kapaciteten

Teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Ebitda-resultatet ökade.

Omsättningen steg till 12,7 miljoner danska kronor (11,2).

Ebitda-resultat blev 2,6 miljoner danska kronor (1,6), med en ebitda-marginal på 20,5 procent (14,3).

Resultatet före skatt var 2,2 miljoner danska kronor (1,1).

Resultat per aktie hamnade på 0,18 danska kronor (0,10).

Likvida medel uppgick till 9,7 miljoner danska kronor (7,6).

Antalet uthyrningar steg från 112 746 under första kvartalet 19/20 till 138 853 under första kvartalet 20/21, motsvarande 23 procent, och det är således andra året i rad som antalet uthyrningar stiger med mer än 20 procent under första kvartalet.

"En solid bild framträder av ett ökande intresse för Freetrailer-konceptet, och det gäller både på våra etablerade och nya marknader. Detta framgår också av siffrorna för första kvartalet 20/21 med en fin förbättring på både topp- och bottenlinjen", skriver vd Philip Filipsen i rapporten.

Han säger vidare:

"De positiva efterfrågandetrenderna har i allt högre grad inneburit att vi närmar oss en kapacitetsgräns, som vi lyckligtvis lyckats kompensera för hittills genom att bland annat
optimera utnyttjandet av befintlig släpvagnspark genom vår självbetjäningslösning. Vi måste dock också konstatera att flera kunder har åkt förgäves när de ville utnyttja
Freetrailers tjänster. Vi har därför ett tydligt uttalat mål att öka kapaciteten under
20/21 genom att föra fler släpvagnar till befintliga marknader, och det kommer bland annat ske via de ingångna partnerskapen under fjärde kvartalet 19/20".

Freetrailer räknar under 20/21 med att öka antalet nya släpvagnar från 1 617 till 2 260,
vilket motsvarar en kapacitetsutvidgning med drygt 600 släpvagnar.

Bolaget upprepar förväntningarna för räkenskapsåret 20/21 av omsättning i storleksordningen 47-50 miljoner danska kronor och ett resultat före skatt på 4-5 miljoner danska kronor.

Freetrailer, MdkkQ1-2020/2021Q1-2019/2020
Nettoomsättning12,711,2
EBITDA2,61,6
EBITDA-marginal20,5%14,3%
Resultat före skatt2,21,1
Resultat per aktie, dkk0,180,10
Likvida medel9,77,6

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Freetrailer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Freetrailer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.