Nyhet

FTC

FTC motsätter sig Nvidias jätteförvärv av Arm

Amerikanska federala myndigheten, FTC, har gått in för att blockera chipjätten Nvidias förvärv av brittiska Arm på konkurrensgrunder. Det rapporterar CNBC.

FTC motsätter sig affären för att Arm tillhandahåller en chipdesign som många andra halvledarbolag förlitar sig på. Om Nvidia skulle ta kontroll av Arm skulle de övriga konkurrenterna bli avskurna och därmed konkurrensen snedvriden till Nvidias fördel.

Förutom att undergräva konkurrensen kan detta även leda till en minskad konkurrens vilket i slutändan resulterar i ”försämrad produktkvalitet, minskad innovation, högre priser och mindre valmöjligheter”, skriver FTC i ett uttalande.

Nvidias aktie var upp cirka 2 procent på torsdagen när FTC-beskedet kom. Det fick inget större genomslag på aktien som avslutade dagen med en uppgång på 2,2 procent.

Nvidias förvärv av Arm är i storleken av cirka 362 miljarder kronor.

https://www.cnbc.com/2021/12/02/ftc-sues-to-block-nvidias-40-billion-acquisition-of-arm.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt