Fusion mellan Gojek och Tokopedia nära, nästa steg börsen - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Fusion mellan Gojek och Tokopedia nära, nästa steg börsen - BN

Indonesiska taxiappbolaget Gojek och e-handelsbolaget Tokopedia närmar sig ett samgående. En uppgörelse kan komma redan denna månad, uppger källor till Bloomberg News.

Gojek skulle äga 60 procent av det nya företaget men samgåendet skulle ses som ett av jämlikar, enligt källorna.

Efter att affären kommit i hamn skulle det kombinerade bolaget sikta på en notering i både Jakarta och USA, sade insynspersonerna.

Gojek, som också expanderat verksamheten in på andra affärsgrenar som fintech (betallösningar) och Tokopedia är Indonesiens mest värdefulla startups. Med ett kliv in på börsen skulle de ihop söka en värdering på 35-40 miljarder dollar.

Båda bolagen har avböjt att kommentera.

Gojek har nyligen fört fusionsdiskussioner med det regionala taxiappbolaget Grab. Japanska techjätten Softbank är stor ägare i båda bolagen och har tryckt på för en affär. Men Grabs vd Anthony Tan har vägrat att ge efter då ett samgående skulle innebära att han måste ge upp en del av kontrollen i det kombinerade företaget, sade källorna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev