FX Internationals resultat tyngs av engångsnedskrivningar - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

FX Internationals resultat tyngs av engångsnedskrivningar

Valutahandelsbolaget FX Internationals redovisar en ökad förlust för räkenskapsårets tredje kvartal. Resultatet tyngs av engångsnedskrivningar.

Omsättningen uppgick till -0,9 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före och efter skatt var -1,6 miljoner kronor (-0,7).

Under perioden har FX International valt att ändra redovisningsprincip för handelskontot Valor Managed Account. Omvärderingen har resulterat i en nedskrivning av kontot med 1,2 miljoner kronor vilket har en stor påverkan på resultatet.

"Vi ser med stor tillförsikt fram emot att reserestriktioner lättar framöver och att vi fram emot hösten kan resa och träffa samarbetspartners, kunder och potentiella nya kunder, och presentera FXI och dess produktutbud. Vårt kortsiktiga mål är att utveckla våra egna produkter samt att bredda vårt utbud med andra alternativa produkter och erbjuda investerare
intressanta alternativa investeringar. Vi har fortsatt fokus på att etablera nya samarbeten med andra aktörer inom finanssektorn, både nationellt och internationellt. Vår förhoppning är att vi genom dessa nätverk och samarbeten skall ges möjlighet att etablera vår närvaro än bredare", skriver vd Sofie Danielsson i rapporten.

Genova FX har efter den initiala uppstartsfasen visat positiva handelsresultat.

FX International-chefen skriver också att bolaget drivs med en stram kontroll av kostnaderna.

FX International, MkrQ3-2020/2021Q3-2019/2020
Nettoomsättning-0,90,5
Rörelseresultat-1,6-0,9
Resultat före skatt-1,6-0,7
Nettoresultat-1,6-0,7


http://media.finwire.com/media/FWS005EC45-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om FX International

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien FX International

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev