G5 Entertainment fortsatte växa i första kvartalet - rekordhög rörelsemarginal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

G5 Entertainment fortsatte växa i första kvartalet - rekordhög rörelsemarginal

G5

Spelutvecklaren G5 Entertainment redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Rörelsevinsten ökade och på sista raden var vinsten högre än väntat.

"Den intäktstillväxt som vi kunnat notera under de senaste två kvartalen höll i sig även in i årets första kvartal. Tack vare framgången för vår egen spelportfölj, särskilt den nya generationen spel, i kombination med vår effektiva kostnadskontroll, nådde G5: s rörelsemarginal återigen en rekordnivå", konstaterar vd Vlad Suglobov.

Omsättningen steg 4,7 procent till 326,6 miljoner kronor (312,0). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 348. Räknat i dollar var tillväxten 22 procent.

Rörelseresultatet blev 59,9 miljoner kronor (38,8). Rörelsemarginalen var 18,3 procent (12,4).

Resultatet efter skatt blev 53,8 miljoner kronor (33,5), analytikerkonsensus 49.

Resultat per aktie hamnade på 6,26 kronor (3,72).

Kostnaderna för användarförvärv låg under perioden på 56,3 miljoner kronor (68,4), vilket motsvarar 17 procent av omsättningen (22).

"Trots att vi levererade en större intäktsökning än året innan, investerade vi 18 procent mindre i användarförvärv. Den förbättrade ekonomin för våra användarförvärv understryker den effektivitet vi har uppnått under det senaste året genom att stärka våra UA-team och bygga upp M.A.R.S, vår plattform för att bedriva och analysera användarförvärv", säger G5-chefen Vlad Suglobov

Antalet månatligt aktiva kunder steg med 11 procent till 7,0 miljoner. Antalet genomsnittliga månatligt unika betalande kunder minskade med 4 procent. Den genomsnittliga månadsintäkten per användare ökade 25 procent till 63,5 dollar.

Spelet Sherlock som släpptes globalt för sex månader sedan har gått starkt för G5 och stod för sju procent av intäkterna under april. Sherlock är därmed bolagets tredje största spel på en månatlig basis, efter Hidden City och Jewels of Rome.

Den nya generationen spel stod för 43 procent av intäkterna under första kvartalet. G5:s egenutvecklade spel genererade 63 procent av intäkterna, jämfört med 45 procent för ett år sedan.

"Utvecklingen av våra nya spel fortsätter och vi planerar att släppa sex nya spel under 2021. Vårt mål är att upprätthålla en spelportfölj med ett regelbundet inflöde av nya högkvalitativa spel."

När det gäller nyheten i förra veckan att Microsoft sänker butiksavgifterna från nuvarande 30 procent till tolv procent från första augusti skriver G5 följande:

"Vi förväntar oss att detta kommer ha en starkt positiv effekt på vår bruttomarginal samt på
vår rörelsemarginal med ett antal procentenheter och därigenom på resultatet för andra halvåret, då vi får stora intäkter från Windows Store."

G5 Entertainment, MkrQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning326,6348-6,1%312,04,7%
Rörelseresultat59,938,854,4%
Rörelsemarginal18,3%12,4%
Nettoresultat53,8499,8%33,560,6%
Resultat per aktie, kronor6,263,7268,3%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005F04E-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt