G5 Entertainment fortsatte växa i första kvartalet - rekordhög rörelsemarginal

Nyhet

{newsItem.title}

G5 Entertainment fortsatte växa i första kvartalet - rekordhög rörelsemarginal

Spelutvecklaren G5 Entertainment redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Rörelsevinsten ökade och på sista raden var vinsten högre än väntat.

"Den intäktstillväxt som vi kunnat notera under de senaste två kvartalen höll i sig även in i årets första kvartal. Tack vare framgången för vår egen spelportfölj, särskilt den nya generationen spel, i kombination med vår effektiva kostnadskontroll, nådde G5: s rörelsemarginal återigen en rekordnivå", konstaterar vd Vlad Suglobov.

Omsättningen steg 4,7 procent till 326,6 miljoner kronor (312,0). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 348. Räknat i dollar var tillväxten 22 procent.

Rörelseresultatet blev 59,9 miljoner kronor (38,8). Rörelsemarginalen var 18,3 procent (12,4).

Resultatet efter skatt blev 53,8 miljoner kronor (33,5), analytikerkonsensus 49.

Resultat per aktie hamnade på 6,26 kronor (3,72).

Kostnaderna för användarförvärv låg under perioden på 56,3 miljoner kronor (68,4), vilket motsvarar 17 procent av omsättningen (22).

"Trots att vi levererade en större intäktsökning än året innan, investerade vi 18 procent mindre i användarförvärv. Den förbättrade ekonomin för våra användarförvärv understryker den effektivitet vi har uppnått under det senaste året genom att stärka våra UA-team och bygga upp M.A.R.S, vår plattform för att bedriva och analysera användarförvärv", säger G5-chefen Vlad Suglobov

Antalet månatligt aktiva kunder steg med 11 procent till 7,0 miljoner. Antalet genomsnittliga månatligt unika betalande kunder minskade med 4 procent. Den genomsnittliga månadsintäkten per användare ökade 25 procent till 63,5 dollar.

Spelet Sherlock som släpptes globalt för sex månader sedan har gått starkt för G5 och stod för sju procent av intäkterna under april. Sherlock är därmed bolagets tredje största spel på en månatlig basis, efter Hidden City och Jewels of Rome.

Den nya generationen spel stod för 43 procent av intäkterna under första kvartalet. G5:s egenutvecklade spel genererade 63 procent av intäkterna, jämfört med 45 procent för ett år sedan.

"Utvecklingen av våra nya spel fortsätter och vi planerar att släppa sex nya spel under 2021. Vårt mål är att upprätthålla en spelportfölj med ett regelbundet inflöde av nya högkvalitativa spel."

När det gäller nyheten i förra veckan att Microsoft sänker butiksavgifterna från nuvarande 30 procent till tolv procent från första augusti skriver G5 följande:

"Vi förväntar oss att detta kommer ha en starkt positiv effekt på vår bruttomarginal samt på
vår rörelsemarginal med ett antal procentenheter och därigenom på resultatet för andra halvåret, då vi får stora intäkter från Windows Store."

G5 Entertainment, MkrQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning326,6348-6,1%312,04,7%
Rörelseresultat59,938,854,4%
Rörelsemarginal18,3%12,4%
Nettoresultat53,8499,8%33,560,6%
Resultat per aktie, kronor6,263,7268,3%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005F04E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om G5 Entertainment

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev