G5 Entertainment ökade justerat rörelseresultatet under Q1 - extrakostnader relaterat Ukraina-kriget (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

G5 Entertainment ökade justerat rörelseresultatet under Q1 - extrakostnader relaterat Ukraina-kriget (uppdatering)

G5

Spelutvecklaren G5 Entertainment redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Kvartalet präglades av konflikten i Ukraina, men även MAU och DAU sjönk.

Omsättningen steg 2,0 procent till 333 miljoner kronor (326,6). Räknat i dollar minskade intäkterna med 8 procent.

Bruttomarginalen ökade till 67 procent (59) på grund av en större andel intäkter från egna spel och lägre butiksavgifter.

Kostnaden för användarförvärv uppgick till 66,2 miljoner kronor (56,3), vilket är 20 procent av omsättningen (20). Det är inom bolagets uttalade intervall om 17-22 procent. För det andra kvartalet kommer bolaget avvika från intervallet, och istället gå upp till en nivå av 35 procent.

"Vi kommer även att fortsätta att behålla den högre utgiftsnivån in i juli, vilket i viss utsträckning
påverkar tredje kvartalet. De intäkter och den vinst per aktie som alltså inte kommer under andra och tredje kvartalet, förväntas vi ska vara fullt återhämtat under de följande tolv månaderna - eller tidigare än så - samtidigt som bolagets intäktstillväxt fortsätter att accelerera. Målet är att öka koncernens intäkter till en ny högre plattform där vi kan leverera ännu högre vinstmarginaler tack vare vår affärsmodells inneboende hävstång", kommenterar vd Vlad Suglobov.

Antalet månatligt aktiva kunder, MAU, låg på 6,2 miljoner vilket är en minskning med 11 procent jämfört med samma period förra året. DAU, dagliga aktiva användare, låg på 1,8 miljoner vilket är samma som under det första kvartalet av 2021.

Rörelseresultatet blev 53,6 miljoner kronor (59,9). Rörelsemarginalen var 16,1 procent (18,3). Justerat för extraordinära kostnader uppgick rörelseresultatet till 67,9 miljoner kronor (59,9), en ökning med 15 procent och en marginal på 20,5 procent (18,3).

Resultatet efter skatt blev 49,9 miljoner kronor (53,8).

Spelen Sherlock och de i spelfamiljen The Jewels ökade sina intäkter under kvartalet. Spelet Hidden Epee lanserades under kvartalet, och vars intäkter börjar öka, enligt G5.

De egenutvecklade spelen stod för 70,5 procent av intäkterna (63,5). Den nya generationen av spel stod för 55,9 procent av intäkterna (43,3)., vilket innebär en uppgång på årsbasis med 19 procent

Företaget redovisar en extraordinär engångskostnad på 15 miljoner kronor, som en konsekvens av kriget i Ukraina. Företaget har många anställda i både Ryssland och Ukraina. Engångsposten räknar även in de kommande utgifterna för 2022.

Enligt vd Vlad Suglobov kommer bolaget att minska sin personalstyrka i Ryssland. Runt 100 anställda i landet har bett om omlokalisering.

- Kriget har förändrat vår syn på att ha en bas för utveckling i Ryssland, och vi har, av naturliga skäl, ingen avsikt att öka antalet medarbetare där. G5 hjälper till med omlokalisering av de medarbetare som väljer att lämna landet och ansluta sig till våra team i andra länder, säger Vlad Suglobov.

Resultat per aktie hamnade på 5,91 kronor (6,26).

G5 Entertainment, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning333326,62,0%
Rörelseresultat53,659,9-10,5%
Rörelsemarginal16,1%18,3%
Nettoresultat49,953,8-7,2%
Resultat per aktie, kronor5,916,26-5,6%


http://media.finwire.com/media/FWM0073C59-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt