Gardell ser bubblor i marknaden - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Gardell ser bubblor i marknaden

Christer Gardell, grundare och chef för aktivistfonden Cevian, tycker att det är fullt rimligt med höga värderingar och börsrekord sett till det låga ränteläget. Det uppger han i en mejlintervju med TT.

Gardell anser dock att det fortfarande finns många lågt värderade bolag att plocka upp.

Han tycker sig också se flera bubblor och nämner kryptovalutor, vilka saknar ett ”underliggande ekonomiskt fundament”, som ett exempel.

Vidare nämner Gardell också olönsamma framtidsbolag som ett annat exempel, samt högt värderade bolag som Atlas Copco och Hexagon i förhållande till exempel Volvo.

I intervjun uppger Gardell också att trenden med nya och unga småsparare som orsakar börsturbulens i världen är här för att stanna. Han pekar ut digitaliseringen som ett skäl till detta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev