Nyhet

Gardell välkomnar finsk storaffär, 'industriellt logisk' - Di

Christer Gardells Cevian Capital ställer sig positiva till den föreslagna fusionen mellan de finska verkstadsbolagen Valmet och Neles.

Cevian är näst största ägare i Neles med 10,9 procent av aktierna i bolaget.

”Affären erbjuder Neles aktieägare en premie på dagens aktiekurs och värdeskapande genom synergier. Kombinationen är industriellt logisk och skapar ett starkare gemensamt erbjudande inom automation", säger Gardell i en kommentar till Dagens Industri.

Valmet och Neles föreslår att gå ihop under en aktieaffär. Alfa Laval finns också med på Neles ägarlista efter att tidigare ha försökt köpa upp bolaget men utan framgång.

https://www.di.se/nyheter/christer-gardell-valkomnar-finlandsk-storaffar-rostar-ja-logisk/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt