GBC AG höjer riktkursen för Media and Games Invest till 5,15 euro

Nyhet

{newsItem.title}

GBC AG höjer riktkursen för Media and Games Invest till 5,15 euro

Spelbolaget Media and Games Invest får nu en höjd riktkurs av tyska GBC AG till 5,15 euro, upp från tidigare 3,2 euro, enligt en uppdragsanalys. Analyshuset har en köprekommendation på bolaget.

GBC AG ser att MGI är i en god startposition för att fortsätta en framgångsrik och dynamisk tillväxtresa, och det senaste förvärvet av Kingisle borde ge extra tillväxt inom spelsegmentet och ha en tydlig positiv effekt på vinsten.

Analyshuset estimerar intäkter om 173,5 miljoner euro 2021 med ett ebitda resultat om 47,4 miljoner euro. Tidigare siffror var 145,6 respektive 28,9 miljoner euro.

Diskonteringsräntan har även sänkts till 7,11 från 7,7 procent, vilket också motiverar en högre riktkurs.

Aktien stiger starkt idag med en uppgång på cirka 10 procent. Senast betalt var 37,6 svenska kronor.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev