General Motors investerar i bolag inom självkörande bilar - Börskollen

Nyhet

General

General Motors investerar i bolag inom självkörande bilar

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors har investerat "miljoner av dollar" i Oculii, ett amerikanskt startup som tillverkar mjukvara för radarsensorer vilka används i självkörande bilar. Det skriver Reuters.

GM kan använda Oculiis lågkostnadsprogramvara för att öka upplösningen på radar och skala upp sina delvis automatiserade fordon och fulla självkörande bilar, uppgav Oculiis vd och grundare Steven Hong.

Tesla eliminerade radarsensorer från sina volymmodeller i år och återupplivade frågor om säkerheten och prestandan hos det avancerade förarassistentsystemet.

"Traditionell radar är mycket låg upplösning och mycket bullriga," sa Hong. "Men högupplösta radar är en viktig backup för kameror och andra sensorer när de misslyckas, vilket ger "extra säkerhet", tillade han.

Hong förväntar sig att Tesla skulle använda radar när priserna sjunker.

"Det är en självklarhet", sa Hong.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev