Nyhet

Genesis

Genesis IT minskar omsättning och vinst under andra kvartalet

Affärssystembolaget Genesis IT minskade såväl omsättningen som vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen sjönk 27 procent till 16,5 miljoner kronor (22,6).

Rörelseresultatet blev 0,9 miljoner kronor (6,9), med en rörelsemarginal på 5,5 procent (30,5).

Resultatet efter skatt blev 1 miljoner kronor (5,7). Resultat per aktie hamnade på 0,10 kronor (0,56).

"Under fjolåret omförhandlades ett större avtal och förändringarna är en naturlig effekt av detta", skriver vd Tommy Flink i rapporten som en kommentar till resultatet.

Företaget ser en tillströmning av kunder.

"Under kvartalet har vi haft tillströmning av en del nya kunder, främst från de butikskedjor där vi redan haft färdiga ramavtal. Pandemin har gjort det fortsatt svårt att träffa helt nya kunder men vi har dock haft en helt acceptabel tillströmning av nya kunder inom befintliga kedjor. Det är glädjande att vårt byggprojekt går framåt, trots en del inledande förseningar främst från myndighetshåll. Vi räknar med att kunna flytta in kring årsskiftet, detta i kombination med bolagets starka ekonomi gör att vi står väl rustade inför framtiden", uppger Flink.

Genesis IT-chefen skriver att man hoppas att få rätsida på de förseningar som uppstått i projekt på grund pandemin under hösten.


Genesis IT, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning16,522,6-27,0%
Rörelseresultat0,96,9-87,0%
Rörelsemarginal5,5%30,5%
Nettoresultat15,7-82,5%
Resultat per aktie, kronor0,100,56-82,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0064E88-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt