Nyhet

Genesis IT rapporterar lägre vinst

Affärssystembolaget Genesis IT redovisar en minskad omsättning och vinst i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk till 16,6 miljoner kronor (21,9). Minskningen beror på det omförhandlade avtalet med Mestergruppen.

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (7,1), med en rörelsemarginal på 28,3 procent (32,4).

Resultatet före skatt var 5,1 miljoner kronor (7,4).

Resultatet efter skatt blev 3,9 miljoner kronor (5,8), och per aktie 0,39 kronor (0,58).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 20,5 miljoner kronor (12,4).

"Vi har nu helt avvecklat vårt försäljningskontor i Stockholm och kommer således att bedriva vår verksamhet helt och hållet med utgångspunkt i Luleå. Vi har kunnat välkomna några nya butiker inom XL-BYGG kedjan som användare av iFenix och det känns även riktigt roligt att vi fått skriva avtal med bl.a. Nordemans Jernhandel (Bolist) och Brålanda Trä AB, som fram till helt nyligen varit en butik i Bolist-kedjan, men som under hösten går över till XL-BYGG. Avtalen ser vi som ett första steg i ett pågående arbete där vi hoppas kunna knyta fler butiker till oss inom de kedjor vi har avtal med", skriver vd Tommy Flink.

Genesis IT, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning16,621,9-24,2%
Rörelseresultat4,77,1-33,8%
Rörelsemarginal28,3%32,4%
Resultat före skatt5,17,4-31,1%
Nettoresultat3,95,8-32,8%
Resultat per aktie, kronor0,390,58-32,8%
Kassaflöde från löpande verksamhet20,512,465,3%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt