Nyhet

Genesis

Genesis IT rapporterar lägre vinst i Q4, höjer utdelningen till 0,64 kronor

Affärssystembolaget Genesis IT tappade både i omsättning och vinst under det fjärde kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget höjer utdelningen till 0,64 kronor per aktie (0,58).

Omsättningen sjönk 16,4 procent till 18,4 miljoner kronor (22,0).

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (4,2), med en rörelsemarginal på 14,7 procent (19,1).

Resultatet före skatt var 3,0 miljoner kronor (4,5).

Resultatet efter skatt blev 2,0 miljoner kronor (3,5), och per aktie 0,20 kronor (0,35).

"Trots en pågående pandemi så känns det tryggt att kunna konstatera att vi har en högre efterfrågan på våra tjänster än tidigare. Tillströmningen av nya kunder har varit mycket god, särskilt under fjolårets tre sista månader och under början av 2021. Vår nya marknadsorganisation har börjat ge avtryck, samtidigt ska vi inte glömma bort att det krävs en helhetsinsats av alla i verksamheten för att se till att våra nya kunder kommer upp på banan", säger vd Tommy Flink.

Genesis IT, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning18,422,0-16,4%
Rörelseresultat2,74,2-35,7%
Rörelsemarginal14,7%19,1%
Resultat före skatt3,04,5-33,3%
Nettoresultat2,03,5-42,9%
Resultat per aktie, kronor0,200,35-42,9%
Utdelning per aktie, kronor0,640,5810,3%


http://media.finwire.com/media/FWS005B39B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genesis IT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genesis IT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt