Nyhet

Genetic

Genetic Analysis minskar nettoresultat men har säkrat viktiga patent under tredje kvartalet

Norska diagnostikbolaget Genetic Analysis redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan samtidigt som nettoförlusten ökade.

Omsättningen steg till 2,3 miljoner norska kronor (1,3).

Resultatet före och efter skatt var -6,8 miljoner norska kronor (-4,4).

"Vi ser mikrobiomet som en gamechanger inom hälsa och medicin framåt. Fram till nu har det inte funnits någon standardiserad testplattform för denna marknad. GA arbetar för att förändra detta och har utvecklat och patenterade den första standardiserade testplattformen som ska användas i klinisk forskning och i rutindiagnostik miljö. Baserat på de konkurrensfördelar som en standardiserad klinisk diagnostisk plattform kommer att erbjuda, jämfört med nuvarande forskningsbaserade verktyg bedömer vi att marknaden och möjligheterna för GA tekniken är betydande", kommenterar vd Ronny Hermansen.

"Vi nådde viktiga milstolpar genom att få två nya patent i oktober, ett i Kina och ett i USA. Det kinesiska patentet, som täcker GA-map-teknologin för profilering av tarmmikrobiota, är av
av största vikt för vår strategi att komma in på den kinesiska marknaden. Dessutom är det amerikanska patentet ytterligare stärker vår position på den amerikanska marknaden."

Bolaget noterades den 1 oktober i år.

Genetic Analysis, MNOKQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning2,31,376,9%
Resultat före skatt-6,8-4,4
Nettoresultat-6,8-4,4


http://media.finwire.com/media/FWS006930C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt