Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Global Defence & Security Fund ökade 2,3 procent i augusti - förvaltaren ser fortsatt potential i Crowdstrike

Fonden Global Defence & Security Fund steg 2,3 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 1,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Tor Sinclair.

Förvaltaren uppger att fondens avkastning under månaden påverkades stort av valutaförändringar, men att merparten av fondens innehav i juli och augusti släppte starka rapporter.

"Som exempel kan nämnas Textron. Bolaget producerar det kommersiella Cessna- och Beechcraft-flygplanet, och har även en stor verksamhet inom försvaretområdet, vilket har bidraget till att dämpa effekterna av COVID-krisen. Under augusti var aktien upp knappt 13 procent efter det att marknaden fick smälta julis rapport där resultaten inte alls var så negativa som marknaden förväntat sig", skriver Sinclair.

Crowdstrike utgjorde vid månadsskiftet fondens största innehav och aktien ökade i augusti med 11,1 procent. Bolaget har under året sett en mycket kraftig kursutveckling, men förvaltaren menar att aktien har potential för ytterligare lyft.

Bland innehaven som i augusti blev negativa bidragsgivare fanns Huntington Ingalls, Flir och Saab.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Crowdstrike, Lockheed Martin och Northrop Grumman med protföljvikterna 8,8, 8,6 respektive 6,9 procent.

Global Defence & Security Fund, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent2,3
Index MM, förändring i procent5,1
Fond i år, förändring i procent-14,7
Index i år, förändring i procent-1,6

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lockheed Martin

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt