Globala appintäkterna ökade med 24 procent under första halvåret

Nyhet

Globala appintäkterna ökade med 24 procent under första halvåret

Globala appintäkterna uppgick till nästan 65 miljarder dollar under första halvan av 2021, vilket motsvarar en ökning på 24 procent sedan föregående år. Det rapporterar Sensortower.

Apples App Store väntas generera 41,5 miljarder dollar i intäkter under perioden. Motsvarande datapunkt för Google Play estimeras landa runt 23,4 miljarder dollar.

Tiktok är den applikation som dragit in mest pengar under första halvåret, med förväntade intäkter på 920 miljoner dollar inräknat för App Store och Google Play. Tvåa och trea på listan hamnar Youtube och Tinder.

Tiktok var även den applikation som hade mest nedladdningar. Resten av topplistan utgjordes av Facebook, Instagram, WhatsApp och Telegram.

Bland mobilspel hamnade Honor of Kings högst, där Tencent är utgivare. Tvåa på listan kom PUBG Mobile.

https://sensortower.com/blog/app-revenue-and-downloads-1h-2021#rssowlmlink

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev