Nyhet

Gogo Lead Tech förvärvar leadgenereringsplattformen Toppick.se

Gogo Lead Tech har ingått ett avtal med CMR Equity om att förvärva samtliga aktier i bolaget Grundstenen, med dess tillhörande leadgenereringsplattform Toppick.se. Det framgår av ett pressmeddelande.

Toppick.se är en hemsida som jämför och slussar kunder vidare till svenska webbhotell. Plattformen har idag cirka 30 anslutna kunder.

Köpeskillingen är uppdelad i två delar, Gogo Lead Tech betalar först en initial köpeskilling på 275 000 kronor genom nyemitterade aktier i bolaget. Kursen för de emitterade aktierna är fastställd till 7,5 kronor.

Resterande del är prestationsbaserad och beräknas på den kommande 24-månaders perioden. Den kommer motsvara ebita-vinsten gånger fyra för den avslutande tolvmånadersperioden av tilläggsköpeskillingens intjäningsperiod, plus 100 000 kronor per nylanserad plattform, med avdrag för den initiala köpeskillingen.

Gogo Lead Tech ska enligt plan ta över Toppick.se den 1 september. Förvärvet har initialt ingen ekonomisk påverkan, men väntas bidra positivt till verksamheten under senare delen av 2020.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sociallite US

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt