Nyhet

Gogo

Gogo Lead Tech ökar omsättning men ökar förlusten - letar aktivt nya förvärv

Teknikbolaget Gogo Lead Tech redovisar ökande omsättning samt ökad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 66,7 procent till 1,5 miljoner kronor (0,9).

Rörelseresultatet blev -1,1 miljoner kronor (-0,3).

Resultatet före skatt var -1,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev -1,4 miljoner kronor (-0,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,25).

Likvida medel uppgick till 7,6 miljoner kronor (0,3).

Under kvartalet har Gogo Lead Tech ingått avtal om förvärv av Connectio.io, pro forma-siffrorna för andra kvartalet inklusive den förvärvade verksamheten uppvisar totala intäkter på 8,8 miljoner kronor, med ett resultat före skatt på 1,6 miljoner kronor.

"Parallellt med vårt operativa arbete i våra tillgångar sonderar vi dagligen marknaden efter nya tillgångar att addera till vår portfölj för att kunna växa ytterligare och bredda vårt utbud av bolag och plattformar. DD-arbetet är också i fortsatt full gång avseende de två avsiktsförklaringar som bolaget ingått avseende Eco Web Hosting och Torget Updated", skriver vd Christian Kronegård i rapporten.

Gogo Lead Tech, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1,50,966,7%
Rörelseresultat-1,1-0,3
Resultat före skatt-1,3-0,9
Nettoresultat-1,4-0,9
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,25
Likvida medel7,60,3


http://media.finwire.com/media/FWS0064E87-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sociallite US

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt