Nyhet

Gold

Gold Town Games genomför en företrädesemission på 12,5 miljoner kronor

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games har beslutat att genomföra en företrädesemission på
12,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen är säkrad genom teckningsförbindelser från befintliga ägare och bolagets ledning på 7,05 miljoner kronor, vilket motsvarar 56 procent av emissionsbeloppet.

Teckningsförbindelserna är tecknade av bland annat Gold Town Games största ägare Vision Invest, de nyblivna ägarna Allanova och Onoterat samt styrelseledamot Tomas Alexandersson och verkställande direktör Pär Hultgren. Dessa förbindelser och garantier är inte säkerställda genom pantsättning, spärrmedel eller liknande arrangemang.

Villkoren i nyemissionen är 1:4, vilket innebär att fyra befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 1,60 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 24 juni och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 28 juni. Teckningstiden löper från 1 juli till 15 juli och handel med teckningsrätter sker den 1 juli till 10 juli.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt