Nyhet

Gold

Gold Town Games tillförs 12,5 miljoner kronor i övertecknad företrädesemission

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games nyemission tecknades till 124 procent, vilket innebär en överteckning med 24 procent. Nyemissionen tecknades till 78 procent med stöd av teckningsrätter. Bolaget tillförs 12,5 miljoner kronor före emissionskostnader och emitterar 7,81 miljoner nya aktier till teckningskursen 1,60 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet från både gamla som nya aktieägare. Kapitaltillskottet möjliggör att vi kan producera de tre planerade managertitlarna till amerikansk fotboll, landhockey och baseball. Fler titlar, mer användardata och våra dotterbolags inspel kommer att göra plattformen ännu bättre. Kapitalet innebär också att vi kan intensifiera arbetet med affärsutveckling till befintliga spel och förhoppningsvis även addera ytterligare titlar till vår katalog, säger bolagets vd Pär Hultgren.

- Genom den lyckade emissionen kan även GTG Publishing förbättra processerna och öka marknadsföringen av bolagets produkter. Målsättningen är att genom ett ökat antal användare höja bolagets omsättning och vinst, avslutar Hultgren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt