Nyhet

Goldblue kallar till extra stämma för att godkänna omvänt förvärv av Coegin Pharma

Aktieägarna i bettingbolaget Goldblue kallas till extra bolagsstämma tisdagen den 29 september.

Med anledning av pågående covid-19 pandemin kommer den extra bolagsstämman att genomföras via förhandsröstning så kallad poströstning enligt lagen om tillfälliga undantag för att underlätta genomförande av bolags- och föreningsstämmor. Någon stämma med möjlighet att närvara personligen eller genom ombud kommer därmed inte att genomföras.

Styrelsen föreslår en sakutdelning där en aktie i Goldblue ger en aktie i GB Dividend.

Vidare föreslår en rad ändringar i bolagsordningen, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 500 miljoner och högst 2 miljarder aktier. Företagsnamnet föreslås ändras till Coegin Pharma.

Styrelsen föreslår en kvittningsemission på 356,5 miljoner aktier som riktas till säljarna av Coegin Pharma.

Aktieägare som representerande 45 procent av rösterna i bolaget föreslår nyval av Niclas Lundqvist, Tore Duvold, Jesper Kihl, Lars Persson och Erlend Skagseth som styrelseledamöter. Till styrelseordförande föreslås nyval av Niclas Lundqvist.

Styrelsen föreslår även att stämman beslutar om en emission av 10 miljoner teckningsoptioner. Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av högst 83,3 miljoner aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt