Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Golfstars prognos för 2020 visar på ökad omsättning och vinst

Golfstar ger prognoser för året där dess omsättning under helåret 2020 ökar jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 40,6 procent till 135 miljoner kronor (96).

Bolagets totala omsättning inklusive intäkter från markutveckling beräknas nå cirka 175 miljoner kronor innebärande en ökning på cirka 20 procent jämfört med föregående år. Nettoresultatet efter skatt beräknas bli 15-20 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med mer än 50 procent jämfört med 2019.

Totala antalet medlemmar i GolfStars klubbar verksamma på bolagets anläggningar uppgår 2020 till cirka 35 000, vilket är GolfStars högsta någonsin och en ökning med 45 procent jämfört med 2019. Som jämförelse nämns att ökningen av antalet medlemmar i hela Sverige var 11 procent enligt Svenska Golfförbundets senaste statistik. GolfStar är huvudsakligen verksamt i Storstockholm där Golfförbundet redovisar en ökning på 25 procent.

Antalet spelade rundor på GolfStars anläggningar, har per sista oktober ökat från 264 000 till 458 000, jämfört med 2019. Skillnaden på 194 000 rundor innebär en ökning med 73 procent, att jämföras med ökningen i hela Sverige på 39 procent enligt Golfförbundet.

Bolaget har även gjort fastighetsaffärer.

"GolfStars verksamhet omfattar också markutveckling på de anläggningar där bolaget äger eller arrenderar mark. Under hösten har GolfStar tecknat ett långsiktigt partneravtal med en fastighetsutvecklare vilket i ett första steg omfattar Lindö-anläggningen. Genom detta har GolfStars partner förvärvat all mark och byggnader samtidigt som ett 25-årigt arrendeavtal tecknats med GolfStar. Sammantaget innebär avtalet att GolfStar fortsättningsvis kommer att driva golfanläggningen i nuvarande omfattning men även ha del i den framtida fastighetsexploateringen när denna blir möjlig. Finansiellt innebär affären att GolfStar för 2020 gör en reavinst på cirka 35 miljoner kronor. Lån och skulder minskas med ca 62 miljoner kronor plus att GolfStars kostnader på årsbasis minskas med ca 6 miljoner kronor netto vilket huvudsakligen får effekt från och med 2021. I tillägg kommer GolfStar att erhålla 20 procent av framtida exploateringsvinster."

Markexploateringen på Gripsholm-anläggningen är fortfarande föremål för de utdragna detaljplaneprocesserna vilka bolaget menar är utanför dess kontroll. Som kommunicerats tidigare finns redan uppgjorda avtal att sjösätta när ny detaljplan godkänts och laga kraft vunnits, vilket bolaget hoppas sker under 2021.

Golfstar, Mkr2 0202 019Förändring
Nettoomsättning1359640,6%
Resultat före skatt10,4
Nettoresultat15-2010,641,5%
Likvida medel2,5

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.