Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google döms av rysk domstol till böter på 387 miljoner dollar

Google dömdes på måndagen till böter på 387 miljoner dollar för att vid upprepade tillfällen underlåtit att ta bort innehåll som Moskva anser varit olagligt. Det rapporterar nyhetsbyrån Interfax, skriver Reuters.

Ryssland har länge stridit mot utländska teknikplattformars distribuition av innehåll som strider mot landets restriktioner. Tvisterna har brutit ut i en fullskalig strid efter Rysslands invasion av Ukraina.

Google dömdes förra året till böter på 7,2 miljarder rubel för att ha underlåtit att ta bort eller blockera innehåll.

Den ryska enhetens bankkonto har beslagtagits vilket fått dotterbolaget att ansöka om konkurs. Google kan komma att överklaga domen, de har ej gett någon kommentar om ärendet.

https://www.reuters.com/technology/google-is-fined-390-mln-russia-not-deleting-banned-content-interfax-2022-07-18/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt