Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google planerar tillåta tredjeparts-betalningar i bland annat Japan och Indien

Google planerar att tillåta betalningar med externa betaltjänster i appbutiken Google Play i vissa länder, rapporterar Nikkei Asia.

Detta ska enligt tidningen vara möjligt i flera större marknader som Japan och Indien, men inte på hemmamarknaden USA.

Bolaget ger efter på en ökad efterfrågan om fler betalalternativ och kommer därför att lansera ett “pilotprogram” som tillåter utvecklare att välja betalmetod för sina appar. Detta kommer dock initialt inte gälla för spelutvecklare.

Utöver detta kommer Google att sänka avgiften på försäljningen. Man har historiskt tagit 15 procent från utvecklarna, men kommer reducera detta till 11 procent när externa betalningar införs. Bolaget sänker också avgiften för betalningar via sitt betalalternativ, från 30 till 26 procent.

https://asia.nikkei.com/Business/Technology/Google-to-accept-3rd-party-app-payments-in-Japan-India

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt