Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google vill ha förslag från anställda för att förbättra effektiviteten inom verksamheten

Teknikjätten Google har lanserat en ny satsning kallad "Simplicity First" som är tänkt att förbättra effektiviteten och fokuset inom verksamheten. Det rapporterar CNBC.

Beslutet kommer efter att moderbolaget Alphabet rapporterat en rapport för andra kvartalet som var något svagare än vad analytiker förväntat sig.

Under ett möte för alla anställda i onsdags uppmanade vd Sundar Pichai alla medarbetare att bistå med information om vad de kan göra för att åstadkomma en snabbare produktutveckling och förbättra effektivitet på företaget.

Insamlingen ska ske genom en intern enkät, med deadline satt till den 15 augusti. I enkäten ställs bland annat frågor kring hur bolagets processer kan förbättras. Enligt vd:n är det ett sätt för verksamheten att "öka resultatet snabbare", men CNBC menar att satsningen också kan resultera i nedskärningar på vissa områden.

Under mötet förklaras även en oro för eventuella uppsägningar hos de anställda ha uppdagats, men personalchef Fiona Cicconi uppgav då att företaget fortfarande anställer och inte har några planer för sådana åtgärder just nu.

Google har dock meddelat att de planerar minska på takten för nyanställningar framöver.

https://www.cnbc.com/2022/07/31/google-ceo-to-employees-productivity-and-focus-must-improve.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt