GP Bullhound om Kinneviks Mathem: Potentiell enhörning, har konkurrensfördel genom sitt fokus

Nyhet

GP

GP Bullhound om Kinneviks Mathem: Potentiell enhörning, har konkurrensfördel genom sitt fokus

Kinneviks portföljbolag Mathem är även ett av teknikrådgivaren GP Bullhounds innehav, och partnern Joakim Dal ser goda möjligheter för digitala matbutiken att bli en svensk enhörning inom 1-3 år. Det framgår av en exklusiv intervju med Finwire.

- Vi har varit investerade i Mathem i snart tio år och de har den bästa tjänsten för användaren, säger Dal.

Bolaget, liksom dess sektorkollegor, beskrivs gynnas av en stark medvind i marknaden då allt fler människor handlar online på grund av fördelarna som ses med det.

Till skillnad från Ica eller Axfood så uppges Mathem lägga allt fokus på onlinehandeln, vilket ger dem en unik konkurrensfördel. Det tillsammans med leveransnätverket och kylkedjorna som byggs upp ger den bästa upplevelsen för kunderna.

- Icas satsning på mat online är en ren defensiv aktion, för att behålla marknadsandelar. Det är en hybridlösningar och vi får se hur det går, förklarar GP Bullhound-representanten.

Dal tror även att Mathem skulle kunna vara moget för börsen relativt snart och att det i sådana fall hade varit en väldigt bra "pure play" mot sektorn.

Det finns också en möjlighet, enligt Joakim Dal, att någon extern part som exempelvis Amazon skulle vilja köpa upp bolaget för att kunna använda dess etablerade leveransnätverk för en ökad satsning i Norden.

Även Clas Ohlson äger en del aktier i Mathem.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev