Nyhet

GPX Medical ska noteras på First North

GPX Medical avser att börsnotera sina aktier på Nasdaq First North med förväntad första handelsdag den 2 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets erbjudande består av möjlighet att teckna 3 515 625 units där varje unit består av en aktie och en teckningsoption av serie TO1. Priset per unit är 6,40 kronor per aktie, vilket motsvarar 6,40 kronor per aktie.

Vid full teckning kommer bolaget att tillföras cirka 22,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

En TO1 berättigar till teckning av en aktie till teckningskursen 8,32 kronor mellan den 4 till och med den 29 oktober. Vid fulltecknat erbjudande får bolaget in ytterligare cirka 29,3 miljoner kronor före emissionskostnader.

I erbjudandet ingår också en övertilldelning på högst 527 343 nyemitterade units. Deras teckningskurs är den samma som för ovannämnda units.

GPX värdering innan noteringen är 45 miljoner kronor.

Bolaget har redan säkrat teckningsförbindelser för cirka 18 miljoner kronor, vilket motsvarar 80 procent av erbjudandet.

Utspädningen i emissionen blir 25 procent vid full teckning av erbjudandet exklusive övertilldelning och 50 procent när man räknar in för fullt utnyttjande av TO1.

Anmälningsperioden för att delta i erbjudandet löper från och med den 7 september till och med den 21 september.

GPX grundades 2016 som ett dotterbolag till Gasporox, med syftet att utveckla och kommersialisera medicinska applikationer av Gasmas-tekniken. GPX ägs till drygt 53 procent av Gasporox, som är noterat på First North.

GPX instrument heter Neola och vänder sig till för tidigt födda barn med andningssvårigheter.

Genom börsnoteringen vill bolaget ”ta nästa steg i utvecklingen av Neola vilket omfattar design och dokumentation av instrumentet, verifiering och klinisk validering, regulatorisk process för CE-märkning och FDA godkännande, tillverkning samt införande av kvalitetsledningssystem. Parallellt kommer bolaget arbeta vidare med marknads- och försäljningsstrategi samt fortsatt samarbete med akademi och Key Opinion Leaders inom neonatologi”, heter det i pressmeddelandet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt