Nyhet

GPX Medical väntas välja anmält organ inom kort, likvider borde räcka till oktober 2021 enligt vd

GPX Medical presenterade idag på Aktiespararnas aktiedag där vd:n Hanna Sjöström förmedlade att ett så kallad anmält organ, det vill säga en extern organisation som ska godkänna bolagets material innan CE-märkning, kommer att väljas inom kort.

Företaget ska noteras på Nasdaq First North den 2 oktober.

Vid frågan om de studie som bolaget gjort räcker för CE-märkning svarar Hanna att bolaget kommer att göra fler prekliniska- och kliniska pilot- och användarstudier. Studierna kommer att sättas upp genom en plan tillsammans med en ny klinisk chef som skall rekryteras med hjälp av de likvider bolaget får i nyemissionen. Vidare skall likviderna nyttjas för bygga upp teamet kring bolaget och sätta igång de väldigt kostsamma processerna framåt.

Gällande hur långt emissionslikviden om 22,5 miljoner kronor, före kostnader, kommer ta bolaget menar företagsledaren att de kommer ta bolaget en bra bit på vägen på dess mål.
Det estimeras att det kommer kosta runt 55 miljoner kronor att ta bolagen genom de framtida processerna och vd:n tror att likviderna kommer att räcka till optionsinlösen i oktober 2021 utan några ytterligare kapitalanskaffningar.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om GPX Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien GPX Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt