Grafdatabasbolaget Neo4j tillförs 2,7 miljarder kronor i ny finansieringsrunda

Nyhet

{newsItem.title}

Grafdatabasbolaget Neo4j tillförs 2,7 miljarder kronor i ny finansieringsrunda

Det svenska grafdatabasbolaget Neo4j har genomfört en finansieringsrunda, serie F, som tillför bolaget 325 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder kronor. Det innebär den största investeringen någonsin i ett privatägt databasbolag och höjer värderingen av Neo4j till över 2 miljarder dollar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Finansieringsrundan leddes av Eurazeo och GV (tidigare Google Ventures). Vidare deltog de tidigare investerarna Creandum, Greenbridge och One Peak, samt de nya investerarna DTCP (tidigare Deutsche Telekom Capital Partners) och Lightrock.

Neo4j är den mest installerade grafdatabasen i världen och används av över 800 kunder, bland andra Adobe, Astra Zeneca, Hästens, Previa och Volvo Cars.

Företaget planerar att utnyttja investeringen för riktade satsningar främst inom tre prioriterade områden: molnbaserade tjänster, grafdataforskning samt marknadsnärvaro.

”Databaser är den största segmentet på företagsmarknaden för programvara och tyngdpunkten för tillväxten ligger idag på nya typer av databaser som kan klara morgondagens utmaningar kring data. Det här är en spännande tid att vara i databasbranschen, då det nu finns tillfälle för en handfull nya företag att kliva fram som ledare på en bredare marknad under de kommande decennierna. Neo4j är ett av dessa företag och genom denna rekordinvestering visar våra nya och befintliga investerare att de delar den uppfattningen”, säger Emil Eifrém, grundare och vd för Neo4j i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev