Grafdatabasbolaget Neo4j tillförs 2,7 miljarder kronor i ny finansieringsrunda
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Grafdatabasbolaget Neo4j tillförs 2,7 miljarder kronor i ny finansieringsrunda

Grafdatabasbolaget

Det svenska grafdatabasbolaget Neo4j har genomfört en finansieringsrunda, serie F, som tillför bolaget 325 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder kronor. Det innebär den största investeringen någonsin i ett privatägt databasbolag och höjer värderingen av Neo4j till över 2 miljarder dollar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Finansieringsrundan leddes av Eurazeo och GV (tidigare Google Ventures). Vidare deltog de tidigare investerarna Creandum, Greenbridge och One Peak, samt de nya investerarna DTCP (tidigare Deutsche Telekom Capital Partners) och Lightrock.

Neo4j är den mest installerade grafdatabasen i världen och används av över 800 kunder, bland andra Adobe, Astra Zeneca, Hästens, Previa och Volvo Cars.

Företaget planerar att utnyttja investeringen för riktade satsningar främst inom tre prioriterade områden: molnbaserade tjänster, grafdataforskning samt marknadsnärvaro.

”Databaser är den största segmentet på företagsmarknaden för programvara och tyngdpunkten för tillväxten ligger idag på nya typer av databaser som kan klara morgondagens utmaningar kring data. Det här är en spännande tid att vara i databasbranschen, då det nu finns tillfälle för en handfull nya företag att kliva fram som ledare på en bredare marknad under de kommande decennierna. Neo4j är ett av dessa företag och genom denna rekordinvestering visar våra nya och befintliga investerare att de delar den uppfattningen”, säger Emil Eifrém, grundare och vd för Neo4j i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Neo4j

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt