Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Grängesberg Exploration apatitprojekt visar god lönsamhet enligt studie

Grängesberg Exploration cirkulära apatitprojekt i Grängesberg visar god på lönsamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

En Scoping-studie, som genomförs för att visa på hur stor potential ett projekt har, visar att stor mängd apatit och magnetit kan återvinnas med en återbetalningstid av planerade investeringar på mindre än två år, heter det.

"Studien visar på bra resultat både ekonomiskt och för möjligheten att förverkliga GRANGEX mål om en fossilfri produktion av EU kritiska mineraler. Även om livslängden är förhållandevis kort för detta första projekt, bedömer vi att det finns goda möjligheter i närområdet att förlänga produktionstiden. Dessutom kvarstår även att utreda möjligheterna att utvinna ytterligare sällsynta jordartsmetaller (REE) mineral som biprodukter ur Jan Matts-dammen", kommenterar Christer Lindqvist, vd för Grängesberg Exploration.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Grängesberg

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Grängesberg

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt