Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Grängesberg Exploration teckningsoptioner 3 och 4 har partiellt garanterats av Pegroco

Grängesberg Explorations teckningsoptioner, som löper ut i september 2021 respektive januari 2022, har till viss del garanterats av aktieägaren investmentbolaget Pegroco. Den partiella garantin gäller 93 procent av de första optionerna samt 32 procent av de senare optionerna, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet avser att Pegroco ska teckna eventuella återstående aktier under de båda perioderna till ett värde om maximalt 15 miljoner kronor per optionsserie.

Ett form av lock-up-avtal har även ingåtts.

- Pegroco har förbundit sig, med sedvanliga undantag inklusive rätten till blockförsäljningar på maximalt 20 procent av innehavet, att inte sälja nu innehavda aktier, eller aktier tecknade under garantiåtagandena, under en period om 12 månader för befintliga aktier och 12 månader från erhållande av aktier under respektive TO3 och TO4 garanti, skriver bolaget om avtalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt