Gravity minskade resultatet sekventiellt i fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Gravity minskade resultatet sekventiellt i fjärde kvartalet

Det sydkoreanska spelutvecklingsbolaget Gravity, som är populärt bland svenska småsparare, redovisar preliminära intäkter om 112 miljarder sydkoreanska won i det fjärde kvartalet, med ett rörelseresultat om 27 miljarder won. Det framgår av ett regulatoriskt dokument. I kronor motsvarar det drygt 840 respektive 200 miljoner kronor.

Det kan jämföras med det tredje kvartalet då omsättningen landade på 131,8 miljarder sydkoreanska won medan resultatet löd 34,4 miljarder won. På årsbasis markerar det samtidigt en kraftig ökning, med ett flerdubblat resultat.

Resultatet hänförs till minskade intäkter från Ragnarok Origin i Sydkorea, Ragnarok Online i Thailand och Ragnarok M: Eternal Love. I den andra vågskålen märks Ragnarok X: Next Generation vars intäktsbidrag har ökat.

Kassapositionen är fortsatt stark, och vid utgången av året löd likvida medel 182 miljarder won.

Vad avser pipelinen lyfter man fram att Ragnarok Online förbereds för lansering i Japan under det första halvåret 2021, medan Ragnarok X: Next Generation ska släppas i Sydostasien under samma period.

Gravity uppmärksammar även den senaste nyheten att man har ingått ett avtal med basketligan NBA i USA och spelarföreningen NBPA om ett NBA-licensierat mobilspel. Inledningsvis sker en lansering i Japan, för att därefter expandera till andra regioner.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Gravity

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Gravity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev