Nyhet

Gravity

Gravity minskade resultatet sekventiellt i fjärde kvartalet

Det sydkoreanska spelutvecklingsbolaget Gravity, som är populärt bland svenska småsparare, redovisar preliminära intäkter om 112 miljarder sydkoreanska won i det fjärde kvartalet, med ett rörelseresultat om 27 miljarder won. Det framgår av ett regulatoriskt dokument. I kronor motsvarar det drygt 840 respektive 200 miljoner kronor.

Det kan jämföras med det tredje kvartalet då omsättningen landade på 131,8 miljarder sydkoreanska won medan resultatet löd 34,4 miljarder won. På årsbasis markerar det samtidigt en kraftig ökning, med ett flerdubblat resultat.

Resultatet hänförs till minskade intäkter från Ragnarok Origin i Sydkorea, Ragnarok Online i Thailand och Ragnarok M: Eternal Love. I den andra vågskålen märks Ragnarok X: Next Generation vars intäktsbidrag har ökat.

Kassapositionen är fortsatt stark, och vid utgången av året löd likvida medel 182 miljarder won.

Vad avser pipelinen lyfter man fram att Ragnarok Online förbereds för lansering i Japan under det första halvåret 2021, medan Ragnarok X: Next Generation ska släppas i Sydostasien under samma period.

Gravity uppmärksammar även den senaste nyheten att man har ingått ett avtal med basketligan NBA i USA och spelarföreningen NBPA om ett NBA-licensierat mobilspel. Inledningsvis sker en lansering i Japan, för att därefter expandera till andra regioner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gravity

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gravity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt