Gravity ökade vinsten i första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gravity ökade vinsten i första kvartalet

Gravity

Det sydkoreanska spelutvecklingsbolaget Gravity som är populärt bland svenska småsparare ökade intäkterna och vinsten i det första kvartalet mot samma period i fjol, men de minskade sekventiellt.

De totala intäkterna landade på 105,1 miljarder won, motsvarande cirka 780 miljoner kronor. På kvartalsbasis rör det sig om en minskning om 6,6 procent.

Rörelseresultatet utföll på 28 miljarder won, alltså runt 210 miljoner kronor. Den sekventiella minskningen var 2,2 procent, samtidigt som ökningen på årsbasis är knappt 170 procent.

Intäkterna inom onlinespel ökade sekventiellt, medan de minskade inom mobilspel som står för majoriteten av omsättningen. Intäktsbidragen från mobilspelen Ragnarok X: Next Generation i Taiwan, Hongkong och Macao samt Ragnarok Origin i Sydkorea föll sekventiellt.

Beträffande pipelinen förbereds Ragnarok Origin för lansering på den stora marknaden Japan nu i det andra kvartalet. Det stängda betatestet som nyligen slutfördes uppges ha bemötts positivt av spelarna. Ragnarok X: Next Generation ska lanseras i Sydostasien nästa månad. Därtill förbereds flera andra lanseringar.

Tillgängliga medel löd 195 miljarder won vid utgången av perioden, mot 182 miljarder vid årsskiftet.

Aktien har handlats svagt inför rapporten och är ned 39 procent sedan årsskiftet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gravity

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gravity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.