Green Landscaping rapporterar ett positivt rörelseresultat i första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Green Landscaping rapporterar ett positivt rörelseresultat i första kvartalet

Utemiljöbolaget Green Landscaping redovisar en högre omsättning och vändning till rörelsevinst under det första kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen steg 78,3 procent till 668,8 miljoner kronor (375,1). Organisk tillväxt var 33,5 procent. Ökningen i omsättningen beror främst på mer vinterverksamhet och förvärvade bolag jämfört med motsvarande period förra året.

Ebita-resultat blev 14,7 miljoner kronor (-18,7), med en ebita-marginal på 2,2 procent.

Rörelseresultatet blev 0,3 miljoner kronor (-27,1), med en rörelsemarginal på 0,0 procent.

Resultatet före skatt var -5,6 miljoner kronor (-32,5), och efter skatt -6,6 miljoner kronor (-31,5).

"Nytillkomna bolag och organisk utveckling driver omsättningsökning och resultatförbättring", säger vd Johan Nordström i rapporten. Senast i mars förvärvades norska Akershusgartneren med en årsomsättning på 200 miljoner norska kronor. Det var bolagets femte förvärv i Norge.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 36,9 miljoner kronor (42,2).

Green Landscaping, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning668,8375,178,3%
EBITA14,7-18,7
EBITA-marginal2,2%
Rörelseresultat0,3-27,1
Rörelsemarginal0,0%
Resultat före skatt-5,6-32,5
Nettoresultat-6,6-31,5
Kassaflöde från löpande verksamhet36,942,2-12,6%


http://media.finwire.com/media/FWM005F027-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Green Landscaping

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Green Landscaping

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev