Nyhet

Guard Therapeutics rapporterar positiva interimresultat från fas 1-studie av Rosgard i individer med nedsatt njurfunktion

Forskningsbolaget Guard Therapeutics rapporterar positiva interimresultat från en fas 1-studie av läkemedelskandidaten Rosgard i försökspersoner med nedsatt njurfunktion. De data som hittills genererats i studien visar att Rosgard har en gynnsam säkerhetsprofil och att den totala exponeringen, AUC, har ett tydligt samband med graden av njurfunktion. Resultaten stödjer användningen av Rosgard i patienter med kronisk njursjukdom och kommer att vara värdefulla för att utforma den doseringsstrategi som ska användas i framtida kliniska studier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Guard Therapeutics läkemedelskandidat Rosgard har i flera prekliniska studier visat sig ge ett skydd mot cell- och organskador, inklusive akuta njurskador, genom att motverka oxidativ stress och understödja regenerativa processer. Läkemedelskandidaten utvecklas primärt för att motverka njurskador i samband med hjärtkirurgiska ingrepp.

De positiva interimresultat som presenteras idag baseras på data från personer med lindrigt till måttligt nedsatt njurfunktion. Studien går nu in i sitt slutskede och kommer att kompletteras med individer som lider av kraftigt nedsatt njurfunktion och slutresultaten förväntas kunna kommuniceras i september 2020.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Guard Therapeutics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Guard Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt