Guard Therapeutics rapporterar positiva interimresultat från fas 1-studie av Rosgard i individer med nedsatt njurfunktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Guard Therapeutics rapporterar positiva interimresultat från fas 1-studie av Rosgard i individer med nedsatt njurfunktion

Forskningsbolaget Guard Therapeutics rapporterar positiva interimresultat från en fas 1-studie av läkemedelskandidaten Rosgard i försökspersoner med nedsatt njurfunktion. De data som hittills genererats i studien visar att Rosgard har en gynnsam säkerhetsprofil och att den totala exponeringen, AUC, har ett tydligt samband med graden av njurfunktion. Resultaten stödjer användningen av Rosgard i patienter med kronisk njursjukdom och kommer att vara värdefulla för att utforma den doseringsstrategi som ska användas i framtida kliniska studier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Guard Therapeutics läkemedelskandidat Rosgard har i flera prekliniska studier visat sig ge ett skydd mot cell- och organskador, inklusive akuta njurskador, genom att motverka oxidativ stress och understödja regenerativa processer. Läkemedelskandidaten utvecklas primärt för att motverka njurskador i samband med hjärtkirurgiska ingrepp.

De positiva interimresultat som presenteras idag baseras på data från personer med lindrigt till måttligt nedsatt njurfunktion. Studien går nu in i sitt slutskede och kommer att kompletteras med individer som lider av kraftigt nedsatt njurfunktion och slutresultaten förväntas kunna kommuniceras i september 2020.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Guard Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Guard Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt