Nyhet

Guideline Geo vänder till vinst

Geoteknikbolaget Guideline Geo vänder till vinst under andra kvartalet trots en lägre omsättning för perioden.

Omsättningen sjönk 13,5 procent till 27,6 miljoner kronor (31,9).

”Covid-19 har fortsatt präglat marknaderna men försäljningen förstärktes i den senare delen av andra kvartalet och därmed är tappet mot föregående år mindre än under första kvartalet”, säger vd Mikael Nolborg i rapporten.

Rörelseresultatet blev 1,6 miljoner kronor (-3,4), med en rörelsemarginal på 5,8 procent.

Resultatet före skatt var 1,2 miljoner kronor (-4,0).

Resultatet efter skatt blev 0,9 miljoner kronor (-2,4).

Resultat per aktie hamnade på 0,08 kronor (-0,21).

Det positiva resultatet kommer från tidigt vidtagna åtgärder så som korttidspermitteringar, andra personalkostnadsreducerande åtgärder och andra kostnadsreduktioner.

”Den starkare försäljningen under slutet av andra kvartalet har inneburit att stora delar av korttidspermitteringarna har avbrutits för att kunna hantera orderläget och ge rätt service till våra kunder. Däremot kvarstår flertalet kostnadsreducerande åtgärder och försiktighet råder även framgent”, fortsätter Mikael Nolborg.

Guideline Geo, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning27,631,9-13,5%
Rörelseresultat1,6-3,4
Rörelsemarginal5,8%
Resultat före skatt1,2-4,0
Nettoresultat0,9-2,4
Resultat per aktie, kronor0,08-0,21

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Guideline Geo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Guideline Geo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt