Guideline Geos rörelseresultat krymper till nästan noll i fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Guideline Geos rörelseresultat krymper till nästan noll i fjärde kvartalet

Geoteknikbolaget Guideline Geo redovisar en minskad omsättning och ett stort tapp i rörelseresultatet under fjärde kvartalet, jämfört med året innan. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen sjönk 14,8 procent till 31,6 miljoner kronor (37,1).

Vd Mikael Nolborg säger att pandemin har fortsatt begränsat och försvårat försäljningsarbetet i de flesta regioner. Samtidigt har försäljningsutvecklingen varierat mellan länderna.

”Både APAC och Americas har tydligt lägre försäljning jämfört med fjärde kvartalet föregående år medan EMEA tvärtom uppvisar ett betydligt starkare kvartal”, säger han.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (4,0), med en rörelsemarginal på 0,3 procent (10,8).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (4,1).

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (3,0), och per aktie -0,05 kronor (0,26).

Orderingången landade på 27,2 miljoner kronor (34,0), en minskning med 20,0 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 0 kronor (0).

Guideline Geo, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Orderingång27,234,0-20,0%
Nettoomsättning31,637,1-14,8%
Rörelseresultat0,14,0-97,5%
Rörelsemarginal0,3%10,8%
Resultat före skatt-0,64,1
Nettoresultat-0,63,0
Resultat per aktie, kronor-0,050,26
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005A541-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev