Nyhet

Gullberg

Gullberg & Jansson fortsätter växa kraftigt - omsättningen steg 62 procent i Q2

Poolspecialisten Gullberg & Jansson ökade både omsättningen och resultatet kraftigt under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 62 procent till 125,4 miljoner kronor (77,4).

Rörelseresultatet blev 31,2 miljoner kronor (16,6), med en rörelsemarginal på 24,9 procent (21,4).

Resultatet före skatt var 31,1 miljoner kronor (16,6). Resultatet efter skatt blev 24,0 miljoner kronor (13,0), en ökning med 84,6 procent mot föregående år.

Vd Peter Bäck kommenterar: "Vårt andra kvartal kännetecknades av en fortsatt stark utveckling för Gullberg & Jansson. Våra tre olika segment fortsätter utvecklas positivt och i linje med vår strategi, vilket innefattar såväl organisk som förvärvad tillväxt." De tre segmenten utgörs av Swimmingpool, Wellness & relax samt Grönyta.

Han fortsätter:

"Vi tror på en fortsatt hög efterfrågan på våra produkter och gynnas av ett ökat intresse för miljövänliga och effektiva produkter för både privat och kommersiellt bruk samt en fortsatt hemestertrend med investeringar i hemmet. Fortsatt brist på råmaterial, höjda inköpspriser och dyra frakter kommer att bli en utmaning under hösten. Sammantaget tror vi dock på en fortsatt positiv utveckling för våra samtliga tre segment."

Gullberg & Jansson, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning125,477,462,0%
Rörelseresultat31,216,688,0%
Rörelsemarginal24,9%21,4%
Resultat före skatt31,116,687,3%
Nettoresultat24,013,084,6%


http://media.finwire.com/media/FWS006462B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gullberg & Jansson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gullberg & Jansson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt