Nyhet

Gullberg & Jansson har inga planer på att höja tillväxtmål - vd

Det finns spontant inga planer på att höja tillväxtmålet om 10 procent, utan poolspecialisten Gullberg & Jansson väljer istället att hålla en lite lägre profil än att slå på den stora trumman. Det förmedlar vd:n Peter Bäck vid ett event på torsdagen med flera bolag på Spotlight Next.

Det faktum att bolaget har kunnat omsätta så mycket mer än under 2017-2018 med lika mycket personal attribueras till att organisationen effektiviserats och att mer tekniska hjälpmedel använts internt.

Om det skulle krävas mer investeringar för att öka omsättningen menar Bäck att det i princip bara behövs investeras i mer personal i sådana fall. De beskrivs som den största och viktigaste resursen bolaget har.

Gällande fördelningen av intäkter från poolförsäljning kontra merförsäljning är det svårt att säga exakt hur det kommer se ut då bolaget säljer via återförsäljare. Det lyfts dock fram att, utifrån det som hörts ifrån kunder, så har försäljningen i en ökad takt gått mot befintliga pooler och inte mot nybyggnationer.

Ett potentiellt förvärv kan antingen vara inom ett nytt segment utanför nuvarande affärsområden för att dra nytta av stordriftsfördelar eller något som passar in i bolaget som kan integreras likt det som gjorts med Poolvärlden.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gullberg & Jansson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gullberg & Jansson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt