Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gynnsam utveckling i bland annat Xvivo och Aker Offshore Wind - Norron Select ökade 5,07 procent i september

Fonden Norron Select steg 5,07 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,03 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Marcus Plyhr.

Förvaltaren uppger att man under månaden ökade fondens gamma. Detta gjorde man bland annat genom att sälja kortade köptioner på uppsidan. Dessutom hade man högre nettoexponering än vanligt, men med en bättrad hedge ifall marknaden skulle börja falla. Det skriver förvaltaren.

Förvaltaren uppger att positioneringen och sentimentet på marknaden vid månadsskiftet var någorlunda normalt. Kassanivåerna var exempelvis neutrala medan förvaltaren samtidigt skriver att hedgefonderna hade högre nettoexponering än vanligt.

Inför framtiden menar Plyhr att man i förvaltningen är försiktig med att öka sin långa exponering mot marknaden. Han anser att det på marknaden finns ett par potentiella drivare som kan orsaka ökad volatilitet. Till exempel lyfts geopolitiska spänningar mellan USA och Kina samt nyheter kring coronaviruset.

På den långa sidan kom positiva bidrag under månaden från bland annat Xvivo och Aker Offshore Wind. Negativa bidragsgivare blev dock innehaven i exempelvis DNB och Hexatronic.

I den korta portföljen gynnades fondens avkastning allra främst av positionerna i Avanza, Since, EVO, LYKO och Boozt. De sämsta korta placeringarna blev Latour, XACTSMA, Addtech, Billerud och Troax.
Norron Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,07
Fond i år, förändring i procent12,03

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt