Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken och Ålandsbanken ser köpläge i Astra Zeneca efter rapportsvackan

Både Handelsbanken och Ålandsbanken ser köpläge i läkemedelsbolaget Astra Zeneca efter att aktien tappat efter rapporten i fredags. Det framgår av analyser från bankerna.

I rapporten, som fick aktien att tappa 6 procent, redovisade bolaget en vinst från kärnverksamheten som var 13 procent lägre än väntat. Dock var omsättningen 2 procent bättre än väntat samtidigt som produktförsäljningen överträffade förväntningarna med ungefär lika mycket.

Handelsbanken menar att aktien handlas till en attraktiv värdering och givet förväntningar om hög vinsttillväxt ser man fortfarande nära 20 procents kurspotential. Rekommendationen köp upprepas.

Ålandsbanken är inne på samma spår och skriver att P/E för 2022 är 17,8, vilket man menar inte speglar bolagets starka tillväxtprofil. Bankens värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på 1 400 kronor per aktie.

Aktien handlas idag upp cirka 2 procent till 1 050,00 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt