Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken ser köpläge i Vimian i inledande bevakning - rabatt mot jämförelsebolag

Veterinärbolaget Vimian får en köprekommendation av Handelsbanken som idag initierar analys med riktkursen 88 kronor. En kurspotential om 35 procent ses på 12 månader. Det framgår av en analys.

Banken lyfter att bolaget har en mycket god exponering mot den lönsamma tillväxten inom djurhälsa och diagnostik samt att aktien handlas till omkring 25 procent rabatt mot jämförelsebolag.

Prognoser inkluderar inte några förvärv och riktkursen baseras på en kombinerad multipel- och kassaflödesvärdering.

- Att förvärven blir dyrare och en normalisering av ”husdjursboomen” under pandemin är två saker som vi tagit hänsyn till i vår analys. Vi ser den senaste tidens nedgångar som ett potentiellt köpläge för den långsiktige, skriver Handelsbanken.

Handelsbanken var inte en noteringsrådgivare under börsnoteringen i somras.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt