Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken ser stor marknadspotential för Renewcells Circulose - sätter köp

Handelsbanken tar upp bevakning på textilåtervinningsbolaget Renewcell och ger en köprekommendation och riktkursen 400 kronor. Det framgår av en analys.

Enligt banken är marknadspotentialen stor för bolagets gröna produkt Circulose och samtidigt bedömer man att uppsidan i aktien är stor om bolaget levererar på sina produktions- och lönsamhetsmål (30 procents ebitda-marginal per 2026).

Vidare ser man aktien som en potentiell uppköpskandidat och att ett finns en god passform med SCA, som man även delar lokaler med idag.

Så vitt banken vet är Renewcell den enda globala aktören med ett fullständigt produkterbjudande av kemiskt återvunnen bomull på marknaden, och att bolagets tillväxtmöjligheter är "mycket stora" via egen produktion och utlicensiering.

Nästa steg i Renewcells utveckling är byggnationen av en ny fabrik med en årlig produktionskapacitet om 60 000 ton lufttorr massa. Installationen är planerad att påbörjas Q3 2021 och kommer vara klar Q1 2022. Produktionsvolymen kommer gradvis öka och avsikten är att nå full kapacitet mot slutet av 2024.

Renewcell handlas upp drygt 12 procent idag till 224,20 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.