Nyhet

Händelserikt kvartal för EQL Pharma - Analysguiden ser bullscenario om 55 kronor

Det har varit ett händelserikt kvartal för generikabolaget EQL Pharma och Analysguiden justerar upp motiverat värde i sitt offensiva scenario till 55 kronor. Det framgår av en uppdragsanalys.

Justerat för intäkter av engångskaraktär uppgick nettoomsättningen till 32,3 miljoner kronor, upp 44 procent jämfört med samma kvartal föregående år. En tillväxt som framförallt drevs av nya produkter och självtester för Covid-19.

Analysguiden skriver att EQL haft hög aktivitet under kvartalet, bland annat har deras produkt Mellozzan blivit inkluderad i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket beslutat att den skall ingå i högkostnadsskyddet.

Vidare prognostiserar Analysguiden en försäljning om 264 miljoner kronor i sitt bullscenario och en rörelsemarginal om 18 procent för räkenskapsåret 2022/23. Uppfylls detta ser man en riktkurs om 55 kronor per aktie, vilket motsvarar 6 gånger EV/Sales.

Aktien handlas idag till 37 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt