Händelserikt slut på året att vänta för Bioinvent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Händelserikt slut på året att vänta för Bioinvent

Bioinvent står inför ett händelserikt slut på året där bland annat resultat för deras huvudkandidat BI-1206 kommer att presenteras. I en intervju med Finwire kommenterade vd Martin Welschof bolagets olika projekt och de triggers man står inför i närtid.

Bolaget driver 4 projekt i kliniska studier och planerar att inleda ett femte vid årsskiftet. Den ledande läkemedelskandidaten BI-1206, som riktar in sig på FcyRIIB-receptorn, undersöks i två separata kombinationsstudier.

I den ena studien undersöks effekten av BI-1206 i kombination med rituximab i patienter med Non-Hodgkins Lymfom. Denna studie befinner sig i slutskedet av doseskalering.

"Studien med BI-1206 i kombination med rituximab i patienter med NHL kommer att presenteras på ASH-kongressen den 11-14 december. Då kommer vi att presentera ny data utöver det vi redan presenterade under det första kvartalet", säger Martin Welschof.

Emellertid kommer den data som presenteras i samband med att abstraktet blir publikt att vara från juli, då detta var tidpunkten då abstraktet skickades in till ASH. Nyare data från studien kommer att presenteras i slutet av året. Vidare är Bioinvents förhoppning att samarbetspartnern för BI-1206, CASI Pharmaceuticals, får sin IND-ansökan i Kina godkänd i slutet av året.

I den andra studien undersöks BI-1206 tillsammans med pembrolizumab för behandling av solida tumörer. Även här utför man doseskalering för tillfället och data väntas presenteras vid Bioinvents KOL-event i mitten av december.

"I slutet av året kommer vi även att ge en uppdatering från fas 1-studien med BI-1206 för behandling av solida tumörer."

Vad gäller läkemedelskandidaten BI-1607 är bolagets förhoppning är att skicka in en ansökan vid årsskiftet om att inleda en fas 1-studie under nästa år.

I projektet gällande BI-1808 sker just nu doseskalering och en uppdatering kring studien väntas komma i mitten av 2022. Planen efter fas 1 är att inleda en fas 2-b studie med endast BI-1808 samt göra nya doseskaleringsstudier för BI-1808 + pembro, i samarbete med Merck.

På senare tid har bolaget förstärkt organisationen ytterligare.

“Vi har jobbat vidare med teamet och har rekryterat professor Alexander Eggermont till vårt vetenskapliga råd. Vi har även en mycket erfaren HR-chef i form av Emma Meurling.”

Bolaget har jämfört med andra bolag i sektorn en god finansiell ställning och hade per den 30 september likvida medel och långfristiga placeringar om cirka 1,45 miljarder kronor som man estimerar kommer att räcka till i slutet av 2024.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioinvent

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt