H&M: Kina är en mycket viktig marknad för oss
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

H&M: Kina är en mycket viktig marknad för oss

H&M:

Klädbolaget H&M kommenterar nu utvecklingen i Kina. Den svenska klädjätten uppger bland annat att man verkat i landet i 30 år och att marknaden är mycket viktig. Bolaget uppger också att man gör allt man kan för att hitta en väg framåt.

"Kina är en mycket viktig marknad för oss och vi har ett fortsatt starkt och långsiktigt engagemang i landet. Under de 30 år som vi har verkat i Kina har vi sett enorma framsteg inom den kinesiska textilindustrin. Eftersom Kina ligger i framkant vad gäller innovation och teknologi kommer landet att fortsätta spela en viktig roll i utvecklingen av hela vår bransch", skriver bolaget.

H&M uppger också att man vill verka för fortsatta framsteg i Kina tillsammans med sina partners och intressenter. Kedjan uppger också att man arbetar på sina strategier.

"Vi är måna om att återvinna tilliten och förtroendet hos våra kunder, kollegor och affärspartner i Kina. Genom att samarbeta med våra partner och intressenter tror vi att vi kan ta gemensamma steg för att utveckla modeindustrin, betjäna våra kunder och agera på ett respektfullt sätt", avslutas meddelandet.

Den senaste tiden har det rapporterats att flera H&M-butiker i Kina stängts ned och att butikerna plockats bort från kartor. Orsaken är att bolaget hamnat under kritik efter att ett gammalt uttalande om att man inte köper in bomull från Xinjiang uppmärksammats av kommunistpartiets ungdomsförbund.

https://hmgroup.com/nyheter/kommentar_hm_kina/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hennes & Mauritz

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt