Nyhet

Hansa Biopharma i avtal med Askbio om att utvärdera imlifidas som förbehandling vid Pompes sjukdom

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har ingått avtal med tyska Bayers dotterbolag Askbio Biopharmaceutical om att utvärdera imlifidas som potentiell förbehandling till genterapi vid Pompes sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som ett led i avtalet kommer Hansa att få en betalning på 5 miljoner dollar, motsvarande 45,5 miljoner kronor, medan Askbio kommer att ha en exklusiv option på att ingå ett fullständigt utvecklings- och kommersialiseringsavtal efter utvärdering av resultaten från en inledande fas 1/2-studie. Askbio kommer också att ansvara för genomförandet av de prekliniska och kliniska studierna med imlifidas inom ramen för utvecklingsprogrammet.

”Neutraliserande antikroppar mot de virala vektorer som idag används inom merparten av genterapibehandlingarna är en stor utmaning, och vi ser en stor potential för vår teknik med antikroppsklyvande enzymer när det gäller att övervinna detta hinder. Samarbetet med Askbio är ytterligare ett viktigt steg i genomförandet av vår partnerskapsstrategi inom genterapiområdet”, säger Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma.

Pompes sjukdom är en sällsynt genetisk och ofta dödlig ämneomsättningssjukdom som drabbar 1 av 40 000 nyfödda.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt