Hästkällaren föreslår två nyval till styrelsen och ny styrelseordförande, riktad nyemission till Dividend Sweden

Nyhet

{newsItem.title}

Hästkällaren föreslår två nyval till styrelsen och ny styrelseordförande, riktad nyemission till Dividend Sweden

Aktieägarna i Hästkällaren Rid Trav & Western, som säljer hästrustning, kallas till extra bolagsstämma torsdagen den 18 februari 2021. Stämman genomförs utan fysisk närvaro genom att aktieägare utövar sin rösträtt endast genom poströstning.

Cecilia Hollerup och Ellinor Örtegren utträder på egen begäran ur styrelsen. Till nya styrelseledamöter föreslås Per Trossmark och Staffan Nilsson väljas. Per Trossmark föreslås väljas till ny styrelseordförande.

Styrelsen förelsår att stämman beslutar om riktad nyemission av 277 000 B-aktier till en teckningskurs på 9 kronor per aktie som tecknas av investeringsbolaget Dividend Sweden.

Vidare förslår att stämman beslutar om emission av högst 743 702 teckningsoptioner TO 1 2021 att tilldelas befintliga aktieägare i bolaget. Fyra befintliga aktier ger rätt till en teckningsoption. En teckningsoption ska medföra en rätt att teckna en ny B-aktie till en teckningskurs på 7,20 kronor per B-aktie.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kommer bolaget att tillföras maximalt 5,3 miljoner kronor och utspädningen blir i sådant fall 18,6 procent medräknat den riktade nyemissionen till Dividend Sweden. Fyra aktier föreslås ge rätt till en teckningsotion.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev