Hauck & Aufhäuser gillar MGI-förvärvet KingsIsle, behåller köprekommendation

Nyhet

{newsItem.title}

Hauck & Aufhäuser gillar MGI-förvärvet KingsIsle, behåller köprekommendation

Den tyska investmentbanken Hauck & Aufhäuser gillar Media and Games Invests förvärv av KingsIsle, och höjer sin riktkurs för aktien till 4,30 euro (2,90) med bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys.

KingsIsle anses vara ett högkvalitativt förvärv som erbjuder en rad synergier samt tillväxtmöjligheter. Ebitda-marginalen om 66 procent betraktas vara väldigt stark, och kassakonverteringen tros även bli god givet ett lågt behov av capex-investeringar.

Prislappen på KingsIsle om cirka 6,5 gånger ebitda-prognosen för 2021 ses som attraktiv, och affären konstateras vara värdeskapande.

I investmentbankens ögon framstår aktien som undervärderad, trots den goda kursutvecklingen.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev